BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cáfol az Erste: Nem lesz Simor a vezérigazgató

Az osztrák Erste Bank magyarországi leánycégének vezetését veszi át Simor András, miután március elején távozik a jegybank éléről – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke korábban már dolgozott az osztrákoknak, 1989-ben ő lett az akkor létrejött, fele-fele arányban a Budapest Bank és az osztrák Creditanstalt tulajdonában álló Creditanstalt Értékpapír Rt. brókercég alapító vezérigazgatója - írja a Magyar Nemzet.

Simor egy évvel a Postabank botránya után a pénzintézet könyvvizsgáló cégének, a Deloitte magyar részlegének a vezetését vette át. Az MNB élére 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára nevezte ki a köztársasági elnök.

„A Magyar Nemzet címlapon közölte a hírt, miszerint Simor András, az MNB elnöke az Erste Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója lesz. Az újság senkivel nem egyeztette a hírt az Erste Bank Hungary Zrt-nél, ennek ellenére ezt a hírt tényként, címlapon közölte, pedig az teljes képtelenség” – közölte az Erste.

Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a következőképpen reagált a híresztelésre: "Nagyon elégedett vagyok az Erste Bank Hungary Zrt. eredményeivel, amit a kihívásokkal teli magyarországi körülmények ellenére ért el a vállalat. Bízom a bank vezetésében és abban, hogy egy nagyszerű bankot sikerül újjáépítenünk az új stratégia mentén. A Magyar Nemzet cikke nem igaz, puszta spekuláció. Jelasity Radován az EBH vezérigazgatója és az is marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.