BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magán spórol az EU

Herczog Edit üdvözli, hogy az EP strasbourgi plenáris ülésén elfogadta az uniós tisztviselők és alkalmazottak új személyzeti szabályozását, mert az alkalmazás új feltételei az eddigieknél igazságosabb viszonyokat teremtenek, és jelentős összeget spórolnak meg az európai adófizetőknek.

Az uniós tisztviselők és alkalmazottak személyzeti szabályozásának reformjáról szóló jelentés költségvetési bizottsági jelentéstevőjeként Herczog Edit üdvözli, hogy a tervezet jelentős többséggel ment át a plenáris szavazáson kedden. A képviselő szerint a fizetések és nyugdíjak 2013-14-es befagyasztása, a munkaidő megemelése, a karrier végi – és egyes esetekben a kezdő – fizetések csökkentése nemcsak igazságosabb és fenntarthatóbb rendszerhez vezet a válság idején, de komoly összeget, 2020-ig mintegy 2,7 milliárd eurót spórol meg az uniós büdzsének.

Az új karrier rendszerben nemcsak szorosabb kapcsolat lesz a fizetés, valamint a nyugdíj, illetve a tényleges munkaköri felelősség között, de olyan „válság záradékok” is automatikusan bevezetésre kerülhetnek majd, mint az újabb krízis esetén előírt további bérstop vagy a szolidaritási adó kivetése a tisztviselőkre.

Herczog szerint a ténylegesen elvégzett munkához és a betöltött pozíció felelősségéhez kötött új bérezési rendszer igazságosabb közteherviseléshez, szolidárisabb Európához vezet, míg az uniós intézményrendszer működtetése során megspórolt jelentős összegek más uniós programokban hasznosulhatnak majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.