BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trafikbotrány: a koncessziók megsemmisítését követelik a károsultak

A trafikkoncessziós pályázatok eredmények megsemmisítését és új eljárás lefolytatását követeli a Trafikkárosultak Mozgalma. Az ezt támogató húszezer aláírást pénteken Budapesten sajtótájékoztatón adta át az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának a szervezet képviselője.

Szabóné Szabados Katalin elmondta: szerintük átláthatatlan volt a pályáztatás, és sérti az alapvető jogokat, hogy menet közben változtattak a feltételeken, vagyis az árrésen és az árusítható termékek körén. Ezért arra kérik Szabó Máté ombudsmant, hogy készítsen állásfoglalást az ügyben.

Nem csak a korábbi trafikosok érezhetik magukat rosszul. Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményében azt írta, hogy „sok ezer élelmiszerbolt mehet tönkre a kistelepüléseken a trafikok megnyitása után”, mert „a csökkenő élelmiszerpiacon a kisboltok számára a legkisebb forgalomkiesés is végzetes lehet”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.