BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: gyengül az oktatási rendszerünk teljesítménye

Ha megnézem, hogy mi történik nap, mint nap az oktatásban, és milyen eredményeséggel végezzük a munkánkat, akkor nem tudok jó hírekről beszámolni - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök az M1-en a rossz eredményeket hozó Pisa-felmérést hozta fel negatív példának, és azt is hozzátette, hogy még a jövő héten egy újabb, várhatóankedvezőtlen vizsgálat, ami a ”digitális megértés és problémamegoldó képességet vizsgálja”. Süllyedünk, mindegyikben rossz helyen vagyunk - mondta erről a kormányfő. Ráadásul nemzetközi összevetésben az oktatási rendszerünk teljesítménye egyértelműen gyengül. Ha pedig nem mi leszünk Európa egyik legokosabb népe, akkor nem leszünk versenyképesek - fogalmazott.

A műsorban Orbán beszélt a devizahitelek ügyéről is. Ha megszületnek a szükséges ítéletek,, akkor a többi, nehéz helyzetben lévő deviza-lakáshitelest ki fogjuk tudni hozni ebből a helyzetből - fogalmazott. A technika és a tudás megvan a részükről, a bankokban is megvan a szándék a megegyezésre. "Abban hiszek, hogy miután a bíróságok ítéletet fognak hozni még két további kérdésben, ezek kijelölik a kormány mozgásterét, és a kormány ezt ki fogja tudni használni" - mondta Orbán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.