BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így fog kinézni az új MTK-stadion - fotó

Impozáns látványtervekkel készül az MTK a jövőre. Ma bejelentették: a klub a következő években 6,5 milliárd forintot költ a létesítményeinek fejlesztésére. Ennek legnagyobb részét, közel 6 milliárd forintot az állam biztosítja.

A Hidegkuti Stadion a tervek szerint teljesen átalakul. Új, 5000 férőhelyes stadion épül majd a régi helyén, melynek mind a négy oldala fedett lelátóval rendelkezik majd.  A stadion környékén új parkolókat alakítanak ki, valamint a létesítményen belül kap majd helyet az MTK múzeum, valamint az MTK Shop is, a már megszokott irodákon, egészségközponton, fitnesztermen kívül - közölte a klub.

Az MTKInfo.hu oldalon közzétett képek mellett egy videón is bemutatják az új Hidegkuti Stadion látványterveit.

A BKV-pálya is szorosan kapcsolódik az MTK fejlesztési tervéhez, ott lesz az MTK labdarúgó-utánpótlás-képzési központja, ahol kollégiumi és egyéb kiszolgáló épületeket alakítanak ki. Hogy a Sándor Károly Akadémia most agárdi épületének sorsa mi lesz, azt nem részletezték.

A stadiont a klub mostani tervei szerint az idei bajnokság vége után kezdenék el építeni, és 2016-ra lehet kész. Két éven át valamelyik másik fővárosi csapat stadionjában játszana az MTK, az a klubvezetés ígérete szerint a szurkolók véleménye alapján dőlhet el, hogy a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd vagy a Vasas pályájára vonul-e albérletbe a 23-szoros bajnokcsapat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.