BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jönnek a határon túliak szavazatai, máris tovább erősödik a Fidesz

Eddig fél százalékpontot javított a Fidesz csak ma a határon túliak voksaival az országos eredményén.

Sorra érkeznek be a határon túli magyarok szavazatairól az eredmények. Az összes, a Nemzeti Választási Irodához visszaérkezett levélszavazat azonosító nyilatkozatát feldolgozta csütörtök délre az NVI, kora délután pedig tart a szavazatok szkennelése, várhatóan késő délután meglesz a levélszavazatok eredménye.

A határon túliak közt várható volt, hogy a jobboldal erősebb lesz, de arra a tarolásra, amit a Fidesz elért, még így is kevesen számíthattak. Az eddigi szavazatok összesítésével 95,5 százalékon áll a kormánypárt a határon túl, a Jobbik 2,27, az MSZP 1,15, az LMP 0,44 százalékot kapott eddig.

Ez pedig meg is látszik az országos eredményeken. A belföldi szavazatok és a vasárnapi urnazárásig beérkezett, nem levélben feladott határon túli voksok a mai újabb adatok előtt, 98,25 százalékos feldolgozottság mellett ezt az eredményt mutatták:

Fidesz-KDNP: 44,46 százalék

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP: 25,99 százalék

Jobbik: 20,6 százalék

LMP: 5,27 százalék

Most tartunk 98,97 százalékos feldolgozottságnál. Az állás erre változott:

Fidesz-KDNP: 45,23 százalék

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP: 25,66 százalék

Jobbik: 20,29 százalék

LMP: 5,20 százalék.

A mandátumarányokon az eddig beérkezett voksok nem változtattak, 133 parlamenti helye lehet a Fidesznek, 38 a baloldalnak, 23 a Jobbiknak, 5 az LMP-nek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.