BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki a leggazdagabb orosz üzletember?

Immár harmadik egymást követő évben Aliser Uszmanov lett Oroszország leggazdagabb üzletembere a Forbes listája szerint. Uszmanov vagyonának értéke tavaly egymilliárd dollárral növekedett, és 18,6 milliárd dollárt ért el.

A vagyonnövekedést a Metalloinvest, a MegaFon, a Mail.ru és a Facebook cégekbe történt sikeres befektetéseinek köszönhette. A Forbes lista második helyén az Alfa-csoport alapítója, Mihail Fridman szerepel, aki a vagyonának értékét tavaly szintén egymilliárd dollárral 17,6 milliárd dollárra növelte. A harmadik helyen a Renova-csoport alapítója és tulajdonosa található, 17,2 milliárd dollár összegű vagyonnal, amelynek értéke tavaly 2,1 milliárd dollárral növekedett. A Forbes listán még három olyan orosz üzletember szerepel, akiknek a vagyona meghaladja a 10 milliárd dollárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.