BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már lejátszották a vb-t, Brazília nyert a döntőben

Brazília a döntőben 3-1-re veri Argentínát, így a házigazda a győztese a 2014-es labdarúgó világbajnokságnak – áll a Goldman Sachs elemzésében. Az amerikai pénzügyi elemző cég már lejátszotta a ma kezdődő tornát, megtippelve mind a 64 mérkőzés végeredményét. A torna megnyerésére a legnagyobb esélyt, 48,5 százalékot a házigazda brazil válogatottnak adták. Utánuk következik az ősi dél-amerikai rivális Argentína 14,1 százalékkal. a 2010-ben bronzérmes Németországnak 11,4 százalék, a címvédő Spanyolországnak 9,8 százalék, míg a dél-afrikai ezüstérmes Hollandiának 5,6 százaléka esélyt adtak a tornagyőzelemre. Igen kicsi az esélye a Goldman Sachs szerint, hogy az olyan hagyományosan erősnek tekintett válogatottak mint az angol (1,4 százalék), az uruguay-i (1,1), a portugál (0,9 százalék), a francia (0,8 százalék) megnyerje a tornát. A sokak által a meglepetés csapatnak titulált Belgium, vagy Kolumbia esetében is csak 0,6 százalékos esélyt kalkuláltak. Nulla százalék esélyt kapott például Japán, Ghána, Costa Rica, Honduras, Kamerun és Algéria.

Az elemzés szerint Brazília a csoportmérkőzéseken (a mai megnyitón) 4-1-re veri Horvátországot, ugyanennyire Mexikót és végül 5-0-ra Kamerunt. Csoportelsőként a legjobb 16 között Hollandiát 3-1-re győzi le, majd a negyeddöntőben ugyancsak 3-1-re Uruguayt. Az elődöntőben Németországot gyűri le 2-1-re, majd következik a diadalmas döntő Argentína ellen.

Argentína a csoportmérkőzések során az újonc Bosznia-Hercegovinát 2-1-re, Iránt 2-1-re, míg Nigériát 3-1-re győzi le. A nyolcaddöntőben Ecuador ellen 2-1-es győzelem lesz, majd a legjobb 8 között Portugáliát múlják felül 2-1-re, az elődöntőben pedig Spanyolországgal döntetlenre végeznek, de a tizenegyesrúgások során végül Messiék küzdhetnek meg Brazíliával a döntőben.

A Goldman Sachs elemzése nemcsak a válogatottak világranglista helyezését, vagy pályán elért eredményeit vette figyelembe, hanem az adott ország gazdasági helyzetét is. Számított Brazíliánál a hazai pályán való szereplés, mely erős kényszert ró a Selecaóra. Előnyt élveztek a dél-amerikai csapatok is (a kontinensen rendezett tornákon még nem győzött európai válogatott)

Más elemző cégek, így a Danske Bank is brazil-argentin döntőt jósolt, náluk azonban a spanyolok helyett az olaszok jutottak a négy közé. A Thomson Reutersnél német-olasz döntőt vizionáltak, előbbi győzelmével, a brazilok és az argentinok szerintük a 3. helyért küzdhetnek majd meg.

A legnagyobb fogadóirodák is brazil győzelmet jósolnak, általában háromszoros pénzt adnak a sikerükre, míg az argentinokéra négyszeres összeget. A legtöbb pénzt, egyes irodáknál akár 4000-szeres összeget Honduras végső győzelmére adnának, de 2500-szoros összeget is megér Ausztrália, Costa Rica, vagy Irán megdöbbenést keltő győzelme.

A Goldman Sachs a világbajnokság gólkirályának személyét is megtippelte. ezek szerint a legnagyobb esélye erre az argentin Lionel Messinek van (8:1 oddsszal). Utána a legtöbb sanszot a brazil Neymarnak adják (10:1) majd a portugál Cristiano Ronaldónak és az uruguayi Luis Suareznek (egyaránt 14:1 arányban).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.