BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics elmondta, mitől lehetne sikeres a külpolitikánk

A magyar külpolitika csak akkor lehet sikeres, ha megjeleníti a nemzetpolitikai célokat is, és ezek elérését segíti a maga eszközeivel - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszteri meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén szerdán.

A jelenlegi közigazgatási és igazságügyi miniszter kifejtette: a magyar külpolitika hozzájárulhat a nemzetpolitikai célok eléréséhez az intézményrendszerén, a külképviseleteken keresztül, a külgazdaságot illetően a határon túli magyarlakta területek gazdasági életének támogatásával, továbbá a nemzetpolitikai szempontok megjelenítésével a külkapcsolatokban.

Arra a kérdésre, hogy a magyar külpolitika támogatja-e a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit, Navracsics Tibor kijelentette: egy demokráciában lehetőleg minden lehetőséget, amely nem alkotmányellenes és jogsértő, az asztalra kell tenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.