BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brazil David Luiz a mezőny eddigi legjobbja a FIFA szerint

David Luiz teljesít a legjobban a vb-n a FIFA játékos elemző rendszere, a Castrol index szerint.

A brazil középhátvéd 4 mérkőzésen 24 passzt fülelt le, négyszer blokkolt, 77,9 százalékos hatékonysággal passzolt és egy gólt szerzett (mások szerint ez a chilei Jara öngólja volt). Utána következik a torna eddig legjobbjának vélt kolumbiai James Rodriguez, aki a góllövőlistát is vezeti öt góllal a 4 gólos brazil Neymar, az argentin Lionel Messi és a német Thomas Müller előtt. Rodriguez öt gólja mellett adott még két gólpasszt is, átadásainak 71 százaléka volt sikeres, hét labdaszerzése volt 4 mérkőzésen.

A kapusok között a chilei Claudio Bravo az első megelőzve a belga Thibaut Courtois-t és a Costa Rica-i Keylor Navast. A legtöbbet eddig az amerikai Michael Bradley futotta, 4 mérkőzésen 54,7 kilométert. A leghatékonyabban az argentin Javier Mascherano passzolt 364 átadásának 88,3 százaléka volt sikeres.

Az amerikai Tim Howard vb-csúcsot ért el a belgák elleni 16 védéssel, ahol 52 kapura lövési kísérlete volt a két csapatnak. Eddig a védekezésben a legtöbb szerelést, kapusvédést, blokkot együttesen 135-öt, Algéria érte el. A legtöbbet, összesen 2655-öt a németek passzoltak 84 százalékos hatékonysággal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.