BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vb magyar nyertese: 200 forintos tétre 320 ezer forint nyereség

A brazíliai vb előtt még az argentin csapatot esélyesebbnek tartották a németnél, mostanra viszont változott a helyzet, és a Nationalelf lett a favorit a fogadóirodákban.

Eldőlt, hogy a világbajnokság döntőjét Németország és Argentína fogja megvívni. A döntők 1930 óta íródó történelmében ez az összecsapás fordult elő a legtöbbször. Még 1986-ban a Maradona-vezette argentinok győzedelmeskedtek (3-2), 1990-ben viszont a Magyarországon is megfordult Lothar Matthaus vezetésével a németek vívták ki a trófeát tizenegyespárbajban. A vasárnapi riói döntő lesz a harmadik csörte a két nemzet között. A FIFA bőkezűen jutalmazza a válogatottakat: a győztes 25,7 milliót, a döntő vesztese 18,4 millió eurót kap.

Valamennyi fogadási iroda szerint Németország lesz a világbajnok. Már a világhírű brit William Hill is a németek győzelmét várja, pedig a torna előtt még az elődöntőben rommá vert brazil csapat számított a favoritnak, végső sikerükre négyszeres pénzt fizettek volna. Akkor még a kétszeres világbajnok argentinokat tartották a második legesélyesebbnek, ötszörös nyereményben reménykedhet, aki rájuk fogadott. A háromszoros aranyérmes német együttes diadalára pedig hétszeres volt az odds. A William Hill szerint Lionel Messi lesz a legjobb játékos (brazil focista nincs is a hat fős élmezőnyben), a gólkirályi címet viszont már nem az argentin zseninek, hanem a kolumbiai James Rodrigueznek vagy a német Thomas Müllernek adnák. A sérült Neymar hiányában ebben a listában sincs már brazil gólvágó, ellenben a holland Robben és Van Persie még okozhat meglepetést, ha a bronzmeccsen háromszor-négyszer betalálnak a brazil kapuba. Utóbbi gólkirályi címére 66-szoros pénzt fizetnének.

„A vb váratlan eredményei sem szegték a fogadók kedvét: a labdarúgó Vb első hete óta összesen közel 10 milliárd forintot tettek meg a Tippmixen és a Tippmixprón, zömmel a vébé eseményeire. Az érdeklődést az is mutatja, hogy valamivel több, mint kétszer annyi szelvénnyel és téttel fogadtak a tippmixelők az idei bajnokság alatt, mint négy évvel ezelőtt” – tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt. Az állami vállalat hozzátette: legnagyobb – tétben kifejezve közel 600 millió forintnyi – érdeklődést a holland–argentin elődöntő iránt mutatták fogadóink. A meccsenkénti tétek további dobogós helyezettjei a brazil–német elődöntő és a brazil–kolumbiai negyeddöntő, 535 és 525 millió forintnyi téttel. A tippek eddig összesen közel 6 és fél milliárd forint nyereményt hoztak a fogadóknak. Jól jártak, akik biztosra mentek – az egy meccsre kifizetett nyeremények között például a Franciaország–Honduras csoportmérkőzés vezet (összesen körülbelül 540 millió forinttal).

Egyéni rekordokat a merészebbek állítottak fel: a legügyesebb fogadó 200 forintos téttel több mint 320 ezer forintot tehetett zsebre (6-os kötés, köztük négy vb-meccs, 1635,7-es eredő odds). A vébé a Tippmixpro forgalmára is megtette hatását: az online fogadások részaránya a négy hét átlagában a húsz százalékot közelíti. A legnépszerűbb fogadási események egyébként – a meccs győztesére való fogadás mellett – a szögletek számára való fogadás. Az események és az új lehetőségek hatása a játékosos számában is jelentkezik, amely a vébé indulása óta naponta átlagosan közel másfélszerese a 2014-es napi átlagnak.

„A döntőbe jutással máris fejenként 150 ezer eurót (46,5 millió forint) kerestek a német válogatott tagjai a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A házigazdákat a keddi elődöntőben 7–1-re kiütő Nationalelf eddig csak egyszer részesült hasonló nagyságú prémiumban, a 2008-ban Spanyolországgal szemben 1-0-ra elvesztett Eb-döntőért” – írta a Fortunaweb.hu. A díjazás a kétszeresére nőhet, ha Joachim Löw együttese vasárnap a finálét is megnyeri, akkor ugyanis a német szövetség (DFB) fejenként 300 ezer eurót utal át mind a 23 játékosnak. Az ausztrál TAB fogadóirodánál 9700 játékos próbálta megtippelni a német–brazil meccs pontos végeredményét, közülük egyetlen egynek sikerült. Ő 250-szeres nyereményszorzóval 2 dollárt tett fel arra, hogy Németország 7–1-re alázza Brazíliát, és ezzel 500 dollárt, azaz nagyjából 110 ezer forintot nyert – írta a Fortunaweb. Egy másik új-zélandi játékos még jobban örülhet, hiszen három meccs félidei állását és végeredményét is helyesen tippelte meg, és így 40 dolláros téttel 110 ezret, tehát közel 25 millió forintot nyert.

Méregdrága jegyek a döntőre

Akinek szerencséje van és elég pénze is akad, az még kijuthat a döntőre. A Brodway Holiday utazási irodánál például találtunk egy olyan ajánlatot, amely szerint egyéni utazással, szálláshely és ellátás nélkül 1,7 millió forintért lehet szurkolni a riói stadionban, de akad még 2,7 millió forintos jegy is. A feketepiacon is lehet próbálkozni, hiszen a brazil drukkerek sok jegyet vettek a döntőre, de csapatuk nem jutott be végül a fináléba. Az amerikai kontinensen rendezett vb-ken mostanáig csak dél-amerikai csapat diadalmaskodott. Németország azonban most megtörheti az európai átkot. Ez pedig sokaknak, sok pénzt megérhet.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.