BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durvul a helyzet: Tankokkal támadja Ukrajna a lázadó várost

Az ukrán hadsereg tankokkal támadja az oroszokhoz a tavasszal átállt Luhanszk városát - közölték az orosz hírügynökségek.

A lázadók vezetője, Igor Sztrelkov azt mondta állítólag: a kormányerők két oldalról támadják a várost szárazföldön, és meg nem erősített hírek szerint különleges egységeket is küldtek a városba helikopteren. Egy Ukrajna-barát helyi lakos a Twitteren azt írta: robbanásokat és szirénát hallani a környéken.

Luhanszk az orosz határnál található, Donyeck mellett a térség másik nagyobb városa. A kierőszakolt népszavazáson az oroszbarát hatóságok szerint a többség az Oroszországhoz csatlakozást támogatta, de ezt Moszkván kívül sehol nem ismerik el legitim eredménynek.

Ma reggel már komoly üzengetés folyt, miután egy - valószínűleg eltévedt - ukrán lövedék elérte Oroszországot, és egy halálos áldozatot követelt. Az orosz kormány megtorlást ígért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.