BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország magabiztosan és gigabüdzsével készül a 2018-as vb-re

Még néhány napig (Németországban a válogatott kapusa, Neuer szerint minimum 5 hétig) tart a permanens ünneplés a világon, aztán lehet figyelni a következő világbajnokságra, a 2018-as oroszországira.

Vlagyimir Putyin államfő Brazíliában a döntő alatt a díszpáholy egyik legelőkelőbb helyén nézte végig a meccset, s ha már utazott, kihasználta az alkalmat egy kis politizálásra Kubában, Nicaraguában és Argentínában is. Aztán a Maracanában ünnepélyes keretek között átvette a vb-rendezési jogát.

Négy év hosszú idő, az ukrajnai harcok és a Krím félsziget népszavazásos visszacsatolása most kockázati tényező, de Oroszország a Szocsi téli olimpiát is magabiztosan és nyereségesen rendezte meg, s így készül 2018-ra is. A FIFA-elnök, Sepp Blatter a ceremónián agyondicsérte az oroszokat, mondván, felejthetetlen vb-vel ajándékozzák meg a világot. Putyin azt válaszolta: a labdarúgás fejlesztése hat a szociális problémák megoldására is.

Putyin már a FIFA 2010-es döntése után is sokat ígért. A téli olimpia sikere után biztosak lehetünk, hogy anyagi támogatásban nem lesz hiány. A tervezett 10 milliárd dollár helyett ma már 20 milliárdnál tartanak, s ebből Dmitrij Medvegyev kormányfő szerint minimum 13 milliárdot a költségvetésnek kell állnia. A téli olimpia büdzséje hasonlóan alakult, a tervezettnek több mint kétszeresét emésztette fel az építkezés, több mint 51 milliárd dollár jött össze. Vitalij Mutko sportminiszter úgy látja, már most késésben vannak. A vb-t 11 város 12 stadionjában rendezik meg, igaz, Szocsiban már kész a létesítmény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.