BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tel-Avivot is megpróbálták lőni Gázából - Izrael keményen visszavág

Összesen 430 célpontot támad Izrael a gázai övezetben. Az izraeli hadsereg azt állítja: egy Tel-Avivot célzó rakétát szedett le a légvédelmük az éjszaka, és megölték azokat a palesztinokat, akik kilőtték azt.

Az izraeli hadsereg állítása szerint 130 rakátét lőttek ki a palesztin területről izraeli civilekre. A civil áldozatokat számolja Palesztina is: ők azt állítják, Gázában 24 embert öltek meg, és tövábbi mintegy 150 sérült van. Az áldozatok közt van Mohamed Saban, a Hamasz katonai szárnyának egyik vezetője is. Növeli az áldozatok számát, hogy a palesztin fegyveresek civilek közé bújnak el.

Az Iszlám Dzsihád szervezet vállalta a felelősséget a Tel-Avivot célzó rakétáért. Az izraeli hadsereg Twitter-oldalán annyit reagáltak: a felelősök nagy árat fognak fizetni ezért. Az izraeliek szerint akár 3,5 millió állampolgárt is elérhetnek a palesztinok harci eszközei, ha nem vigyáznak. Nagy árról írt a Hamasz is, de ők azt is hozzátették: "mi leszünk azok, akik benyújtják a számlát".

Juval Steinitz, Izrael hírszerzésért felelős minisztere azt mondta a CNN-nek: elkerülhetetlenné válhat a szárazföldi támadás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.