BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zavargások törtek ki Brazíliában az 1-7 után

Több brazil városban is nehezen viselték a hazai szurkolók a válogatott megalázó vereségét a németek elleni világbajnoki elődöntőben - írja az nso.hu.

Sao Paulóban a feldühödött szurkolók a hírek szerint húsz buszt gyújtottak fel, de Curitibában is több buszt megrongált a tömeg, valamint három autót is felgyújtottak.

A meccsnek otthont adó Belo Horizontéban nyolc embert tartóztattak le, ott tizenkét sérültről szólnak a hírek. A rendőrségnek több helyen is be kellett avatkoznia, hogy megakadályozza az erőszakos eseményeket. Recifében lovas rendőröknek kellett közbeavatkoznia. Rióban, a Copacabanán rendezett vb-s buli helyszínén már a német vezető gól után elszabadult a pokol, egy ötvenfős, késekkel és pisztolyokkal felfegyverzett csoport támadt a szurkolókra.

A vb-n mindeddig nem volt nagy erőszak, de a képek tavalyról ismerősek lehetnek: akkor a Konföderációs Kupa alatt folytak hatalmas, gyakran eldurvuló tüntetések. Még idén tavasszal, a világbajnokság előtt is sokan demonstráltak: az országban óriási a szakadék a gazdagok és a szegények közt, és sokan állítják, nem lett volna szabad ilyen helyzetben a vb-re költeni a pénzt. Ráadásul az idei világbajnokság közel annyiba kerül, mint az ez előtti három együttvéve, amiben jókora szerepe lehet a korrupciónak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.