BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bonthatják a leégett Andrássy úti épületet, a cél az életveszélyt elhárítani

Elkezdődtek a leégett Andrássy úti palota tetőszerkezetének bontási munkálatai. A cél a közvetlen életveszély elhárítása. A bontással november 8-ig kell végeznie a KÉSZ Csoportnak.

A 2400 négyzetméter alapterületű Andrássy úti palota tetőszerkezetében keletkezett tűz miatt leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Az épület megsérült, életveszélyes részeit emiatt kell lebontani. A bontási munkálatokat az eddig főleg építési referenciáiról ismert KÉSZ Építő Zrt., a KÉSZ Csoport tagja végzi.

A KÉSZ-nek november 8-ig kell végeznie a bontási munkálatokkal. Feladataik között szerepelnek az ideiglenes melléklétesítmények, a segédszerkezetek, valamint az épületszerkezetek építési, bontási és rögzítési munkái is. A bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni, ezért itt forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletág vezetője hozzátette: „a lakók ingatlanjaiban keletkezett károk felmérése és az ingóságok elszállítása esetén a nekik fenntartott lépcsőházon keresztül közelíthetik meg a lakásaikat, és vihetik el az ingóságaikat. A lakók és a kárszakértők beengedését az Önkormányzat szervezi meg, ehhez természetesen a KÉSZ minden segítséget, támogatást meg fog adni.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.