BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról csütörtökön, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésekre mintegy 5100, felsőoktatási szakképzésre körülbelül 1550, mesterképzésre valamivel több mint 650 diák nyert felvételt. Mindenki csak egy szakra, intézménybe és csak önköltséges képzésre jelentkezhetett. Feltétel volt továbbá az, hogy júliusban nem vették fel sehová, vagy nem is jelentkezett az általános felvételi eljárásra.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehetett alacsonyabb az általános eljárásban, július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárásban hirdettek meg, a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 260, felsőoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50 pont.

Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítették. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.