BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Majdnem az egész Alföldre kiadták a harmadfokú riasztást

A Hajdúság és a Hortobágy kivételével az Alföld teljes területére harmadfokú riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet az elmúlt heti mérések alapján a parlagfű miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A harmadik fokozatú riasztás azt jelenti, hogy légköbméterenként átlagosan 100-199 darab pollenszemet észleltek. Ugyanakkor hozzátették: ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

A Nagykanizsa-Miskolc vonaltól délre mindenütt másodfokú riasztás van érvényben, és hasonló a helyzet Tatabánya környékén is. Az Alpokalját leszámítva az ország többi részén is legalább figyelmeztető jelzés van érvényben - írta az ÁNTSZ.

Közleményük szerint közeledünk a 2014-es parlagfűszezon csúcsához, de a csapadékos időjárás miatt - a korábbi előrejelzéssel szemben - később, szeptember első hetében várható a tetőzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.