BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan az ürügy, hogyan vehetik el a 2018-as foci-vb-t Oroszországtól

Megtalálhatták a megoldást, hogyan vehetik el a 2018-as foci-vb rendezését Oroszországtól. A büntetésnek semmi köze nem lenne az ország elleni más szankciókhoz - hivatalosan.

Három krími csapat is pályára lépett az Orosz kupa első fordulójában, a legjobb 128 közé jutásért. A Szevasztopol és a Szimferopol épp egymás ellen játszottak, a Jalta pedig Szocsiban kapott ki, akiket viszont a 64-be jutáért a Szevasztopol vert meg. A focinál is fontosabb viszont, hogy elvileg a krími csapatok pályára engedése miatt akár el is vehetik a 2018-as vb rendezői jogát Oroszországtól - állítja a Guardian.

Ahhoz ugyanis, hogy egy klub országot, azaz szövetséget váltson, mindkét ország beleegyezése kell. Az Ukrán Labdarúgó-szövetség azonban állítja: minden, a Krímben zajló sportesemény az ukránokhoz tartozik. A három klub ráadásul az előző bajnokságot még az ukrán bajnokságban fejezte be idén tavasszal - azután, hogy az oroszok bejelentették a Krím "csatlakozását".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.