BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondott Navracsics Tibor

Az európai bizottsági tagságra való felkészülés miatt visszavonul a külügyminiszterségtől Navracsics Tibor - jelentette be a politikus.

" A mai naptól az európai parlamenti meghallgatásra kívánok összpontosítani, ezért visszavonulok a miniszteri tisztségtől" - közölte rövid angol nyelvű Twitter-üzenetében Navracsics Tibor külügyminiszter.

A hat óra után nem sokkal posztolt üzenet további részében a politikus (már magyarul) jelezte: ''A mai napon Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan

értesítette Áder Jánost, Magyarország köztársasági elnökét, valamint

Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, hogy az október elsejei

Európai Parlament előtti meghallgatásra történő eredményes felkészülése

érdekében miniszteri megbízatásáról lemond.''

Navracsics Tibor a Jean-Claude Juncker vezette bizottság oktatásért felelős tagja lesz. A 28 tagú testület várhatóan november elsején lép hivatalba, addig még jóvá kell hagynia jelölésüket az Európai Parlamentnek is. A parlamenti meghallgatások várhatóan a jövő hét után kezdődnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.