BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olyat tehet Európa az oroszokkal, ami a gazdasági szankcióknál is rosszabb

Elvehetik Oroszországtól a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogát - írja a Financial Times. A lap szerint több európai ország vezetői is azt szeretnék, hogy függesszék fel Oroszország jogát arra, hogy nagy fontosságú nemzetközi kulturális, gazdasági vagy sporteseményeket rendezzen. Ez azt jelenti, hogy nem rendezhetnének ott Forma-1-es versenyet (idén először lesz Orosz Nagydíj), és az UEFA-focimeccseket sem. A legnagyobb érvágás persze a  2018-as foci-vb lenne. Ennek rendezési jogát az ország még 2010-ben nyerte el, egy időben azzal, hogy Katarnak ítélték a 2022-es vb rendezését, amiből azóta egy hatalmas korrupciós botrány robbant ki.

Egy politikai elemzőcég vezetője azt mondta a lapnak, hogy a nagy presztízsű nemzetközi sportesemények bojkottja érzékenyebben érintené az oroszokat, mint a gazdasági szankciók.

A vb-rendezési jog elvétele vagy a világbajnokság bojkottja felmerült akkor is, amikor Ukrajna felett az oroszbarát szakadárok lelőttek egy maláj utasszállító gépet. Akkor a FIFA úgy reagált: a politikai vitákra nem ilyen megoldást kell találni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.