BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha ennyi pénzt nem adtak még ki a Premier League-ben

Soha még ennyi pénzt nem adtak ki összesen az angol labdarúgó élvonalban a nyári átigazolásokra, mint az idei szezonban.

Tavaly a Premier League-ben az egész szezonban 915,37 millió eurót költöttek a klubok új játékosokra, az idei nyáron a transfermarkt.de adatai szerint már több mint egymilliárd eurót 8548,9 milliós bevétel mellett. A második legtöbbet a spanyol első osztályban szánták az átigazolási szezonban, összesen 480,63 millió eurót (tavaly a teljes szezonban 412,35 millió eurót). Az olasz Serie A-ban a nyáron 322,37 millió eurót költöttek a klubok, a német Bundesligában 284,86 millió eurót, míg a francia Ligue 1-ben 134,06 millió eurót. a francia élvonalban a tavalyi szezonban még 433,18 millióért igazoltak új játékosokat, de idén az igen erős szponzori háttérrel bíró Paris Saint-Germain és a Monaco kevésbé volt aktív a játékospiacon az előző évekhez képest.

Az öt legerősebb bajnokságban összesen 2,2 milliárd euróért vettek nyáron labdarúgókat. A nagy hagyománnyal bíró bajnokságok mellett a 10. helyen a költéseket tekintve a katari élvonal áll, ahol 57,1 millió eurót áldoztak átigazolásra, olyan ligákat megelőzve, mint a holland, a belga, az ukrán, vagy a német másodosztály. A magyar bajnokságban a klubok nem publikálják, hogy mennyi kiadásuk és bevételük volt a játékospiacon. A transfermarkt.de adatai szerint a magyar élvonalban 300 ezer eurót költöttek igazolásokra 6,1 milliós bevétel mellett.

A klubokat tekintve az Bajnokok Ligájáról lemaradó Manchester Unitednél költöttek a legtöbbet a világon, összesen 193,55 millió eurót. Ebből a legjelentősebb tétel Angel di Maria volt, érte 74,95 millió eurót fizettek. Luke Shaw-ért 375 milliót adtak a Southamptonnak, Ander Herreráért 36 milliót az Atletico Bilbaónak, Marcos Rojoért 20 milliót a Sporting Lisszabonnak, Danney Blindért 17,5 millió eurót az Ajaxnak. A szeptember elsején záró átigazolási piac utolsó pillanataiban megszerezték Falcaót is a Monacoért egyelőre kölcsönbe 7,6 millió euróért. Jövőre véglegesen is megvehetik a kolumbiai játékost 55 millió euróért.

A második legtöbbet a Barcelona költötte, összesen 157,25 millió eurót. Ebből a legjelentősebb tétel Luis Suarez megszerzése volt a Liverpooltól 81,25 millió euróért. Az uruguayi játékos így a szezon legdrágább igazolása lett. Utána a legtöbb pénzt a világbajnokság gólkirályáért, James Roriguezért adták ki, a Real Madrid 80 milliót fizetett érte a Monacónak.

A legnagyobb bevételt a nyáron a legjobbjait kiárusító Southampton érte el közel 120 millió euróval, igaz ebből 73,2 millió el is költöttek új labdarúgókra. A második legtöbb bevételt a játékosok eladásából a korábban ezen a területen nem jeleskedő Real Madrid érte el 113,95 millió euróval 122,5 milliós költés mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.