BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

38 százalék szerint alkalmas Navracsics EU-biztosnak

A magyar választópolgárok többsége hallott arról, hogy Navracsics Tibor lesz az Európai Bizottság magyar tagja, és relatív többségük alkalmasnak is gondolja a posztra - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

A 18 évnél idősebb lakosság kétharmada hallott arról, hogy Navracsics Tibor lesz az Európai Bizottság magyar tagja, és várhatóan az oktatás és kultúra ügyéért fog felelni. A megkérdezettek 38 százaléka gondolja alkalmasnak Navracsicsot európai bizottsági tagnak, mindössze 14 százalék gondolja azt, hogy inkább alkalmatlan - olvasható a felmérésben.A válaszadók fele nem tudott a kérdésre válaszolni, ami "egyben jelzi is a magyar választók uniós politikától való távolságát".

A Fidesz-szavazók 60 százaléka gondolja alkalmasnak Navracsicsot, de az ellenzéki pártok szavazóinak relatív többsége is inkább alkalmasnak tartja. Egyedül a Demokratikus Koalíció szavazói megosztottak a kérdésben (26-26 százalék) - olvasható a felmérésben.

A közvélemény-kutatást szeptember 26. és 30. között ezer ember telefonos megkérdezésével, nemre, korra és településtípusra országosan reprezentatív mintán végezte a Nézőpont Intézet. Az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága ma este hallgatja meg Navracsics Tibort.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.