BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem annyira menő már a banki munka

Az elmúlt két évtizedben ha egy szlovákiai egyetemistától azt kérdezték, hol dolgozna a legszívesebben, nagy eséllyel azt felelte: bankban vagy távközlési válllatnál. A sorrend azonban mára jelentősen átalakult.

Egy online felmérés szerint, amely során 500 szlovákiai diákot kérdeztek meg, a válaszokban a könyvvizsgáló és tanácsadó cégek vezetnek. Az egyetemisták szerint ezeknél a vállalatoknál lehet a legjobban keresni. A fizetéseket tekintve a második helyen az IT- és technológiai cégek végeztek. A bankokat és a távközlési munkáltatókat a gyógyszerészeti vállalatok is megelőzték, valamint az megosztott szolgáltatásokat nyújtó cégek. Ami feltűnő: az első hatban olyan szektorokat adtak meg a szlovákiai fiatalok, amelyekben jellemzően nagy nemzetközi cégek vállalkoznak. Ami a konkrét társaságokat illeti, az egyetemisták számára a legvonzóbb a Google, az Eset és a Microsoft Slovakia.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.