BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bojkottálnák az európai csapatok a következő vb-t?

A korrupciós botrányok miatt az európai válogatottaknak bojkottálniuk kéne a következő labdarúgó-világbajnokságokat - idézte az nso.hu David Bernsteint, az angol Labdarúgó-szövetség volt elnökét.

"Anglia nem elég befolyásos a változások kikényszerítéséhez, minket kiröhögnek, ha megpróbáljuk ezt. De az UEFA-val együtt már elég erőnk lehet a FIFA befolyásolásához. Ehhez viszont a tagszövetségeknek a következő világbajnokság bojkottjával kell fenyegetniük, ha a FIFA nem reformálja meg magát. A reform része lenne az is, hogy Sepp Blatter nem jelölteti magát ismét” – mondta Bernstein.

Bernsteint elmondása szerint a FIFA a Szovjetunióra emlékezteti, a futballvilág irányító szervezetét totalitárius rezsimhez hasonlította, amely kárára válik a labdarúgásnak.

Az angolokhoz a német szövetség is csatlakozhat: a Kicker információi szerint december 1-jére és 2-ára a DFB krízisértekezletet hív össze Frankfurtba, amelyre az UEFA összes tagállamának elnökét és főtitkárát meghívják.

A FIFA nemrég úgy döntött: nem lehet nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, amelyekből kiderülne, hogyan ítélték oda Oroszországnak a 2018-as, valamint Katarnak a 2022-es foci-vb rendezési jogát. Ez ugyanis szerintük sértené az érintettek személyiségi jogait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.