BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitiltási botrány: Seszták, Hende és Matolcsy is reagált

Sem a honvédelmi, sem a nemzeti fejlesztési miniszter nem tud arról, hogy bárki is érintett lenne a tárcájánál vagy valamelyik hozzá tartozó háttérintézménynél az amerikai kitiltási botrányban – derül ki Seszták Miklós és Hende Csaba írásos válaszaiból, amelyeket az MSZP-s Mesterházy Attila kérdésére adtak - írja a hvg.hu.

Mesterházy Attila azt kérdezte a miniszterektől, hogy értesítette-e az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége beutazás korlátozásáról a tárcájuk vagy a hozzá tartozó háttérintézmények bármelyik kormányzati tisztségviselőjét.

Seszták Miklós és Hende Csaba válaszában is felhívják Mesterházy Attila figyelmét arra: az amerikai jogrend lehetőséget ad arra, hogy már bűncselekmény elkövetésének puszta gyanúja esetén is korlátozzák valaki beutazását - írja a hvg.hu.

Mindkét válaszban szerepel, hogy a kormány továbbra is elkötelezett az ügy nyilvános tisztázásában, illetve Magyarországon zéró tolerancia érvényesül а korrupcióval szemben és ebben továbbra is segítséget vár a kormány az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől.

Kérdést kapott az ügyben Matolcsy György jegybankelnök is. Ő nagyon röviden azt válaszolta: ő sem tud arról, hogy az MNB bárki érintett lenne a beutazási botrányban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.