BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolcszázezerért hirdette a rendőrség, hogy a nő tehet a megerőszakolásról

Összesen nyolcszázezer forintba került a baranyai rendőrség "Tehetsz róla - Tehetsz ellene" videója - írta meg a 444.hu. A portál szerint a Biztonságosabb Pécsért bűnmegelőzési programra 3,5 millió forintot nyert a rendőrség a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán. Ebben a programban volt az egyik elem a Pécsi nők védelméért kampány, amire a videókat csinálták.

Az 50 másodperces rendőrségi klipben egy fiatal nő rövid ruhában bulizik, majd megerőszakolják. A rendőrség 444.hu-nak megküldött válasza szerint  "a projekt e pillére a védekezés lehetőségeit fókuszba állítani, és felhívni a figyelmet a védekezés lehetőségeire és az egyéni felelősségre".

A válaszukból az is kiderült, hogy várható még más izgalmas rendőrségi útmutatás is arról, hogy mit kéne tenniük a fiatal nőknek, hogy ne erőszakolják meg őket a férfiak - írta a 444.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.