BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parlagfűre szánt pénzből cipőtisztító gép: vizsgálat indul

Haladéktalanul vizsgálatot rendel el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a parlagfű-mentesítéshez kötődően, az összegek vitatható felhasználásával kapcsolatban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium sajtóirodája.

A közleményben kiemelik, hogy parlagfű-mentesítésre a kormány 2010 és 2014 között közvetlen és közvetett módon 52 milliárd forintot fordított, ez "lényegesen meghaladja az állampolgári szja-felajánlások összegét". Emlékeztettek arra is: újra a minisztérium rendelkezésére áll az eredetileg a felajánlásokból származó 642 millió forint, amelyre pályázatot írtak ki.

Kedden írt arról a hvg.hu, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2009-ben a kiemelt előirányzati célként a parlagfű elleni harcra felajánlott személyi jövedelem adó 1 százalékából összegyűlt 1,1 milliárd forintot nem a célnak megfelelően használta fel. A Parlagfűpollen No Társaság 2013-ban közérdekű adat kiadása iránt pert indított a minisztérium ellen, az adatok egy részét idén szeptemberben, a többi részét pedig novemberben adta ki a tárca a civil szervezetnek. A HVG azt írta: az adatok szerint az 1,1 milliárd forintból 642 millió forintot a tárca átcsoportosított, és egyebek mellett közüzemi számlákra, informatikai, valamint irodai eszközökre fordította.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.