BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: nem volt feszültség Orbán és Merkel közt

Orbán Viktor miniszterelnök baráti légkörű tárgyalást folytatott hétfőn Budapesten Angela Merkel német kancellárral, és semmilyen feszültség nem volt a két fél között az eszmecserén - mondta Szijjártó Péter a Duna TV Közbeszéd című műsorában.

A külgazdasági és külügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy a német kancellár a tárgyalást követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem tud mit kezdeni az illiberális szóval a demokráciával összefüggésben, azt mondta: a különböző országok különbözőképpen gondolkodhatnak a demokráciáról.

Közlése szerint szóba került a tárgyaláson a civil szervezetek helyzete is, Orbán Viktor világossá tette, hogy a civil szervezetek működését fontosnak tartja a társadalom fejlődése szempontjából, ám elvárja, hogy tevékenységük átlátható legyen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.