BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis felvette egy kamera a Nyemcov-gyilkosságot - Videó!

Mégis rögzítette egy utcai kamera a Borisz nyemcov orosz ellenzéki vezető elleni merényletet, a felvételt egy orosz televíziós csatorna hírportálja tette közzé. Közben egyre mélyül a gyanú a kormányzat érintettségét illetően.

Új bizonyítékként használtható az a kamerafelvétel, amelyet az orosz TWR kereskedelmi televíziós csatorna tett közzé hírportálján. Habár a képen nehezen kivehető, a TWR szerint a felvételen maga a gyilkos is feltűnik.

Közben egyre mélyül a gyanú, hogy az orosz kormányzatnak is köze lehetett a merénylethez. Borisz Nyemcov ugyanis bizonyítékokat gyűjtött az orosz hadsereg kelet-ukrajnai bűntényeiről, és jelentést készített Vlagyimir Putyin orosz elnök szerepéről a háborúban - közölte a szombatra virradóra Moszkvában meggyilkolt orosz ellenzéki vezető unokatestvére. A gyilkosságról, és arról, hogy az ellenzékiek közül többen is a kormányzatot vádolják annak megszervezésérvel, itt olvashat részletesebben.

"Nyemcov bizonyítékokat gyűjtött az orosz hadsereg bűntényeiről a Donyec-medencében, "Putyin és a háború" című kiadvány publikálására készült, ahol polconként minden szét lett volna rakosgatva és nevén nevezve. Az orosz elnök, aki mindenáron megpróbálja elfedni hadserege kelet-ukrajnai jelenlétét, tudott Nyemcov terveiről, ezért tette el láb alól pont most, még mielőtt az igazság a háborúról a tömegekre zúdult volna" - mondta Igor Ejdman a gordonua.com ukrán portálnak

Korábban Kszenyija Szobcsak, a Dozsgy nevű független televízió műsorvezetője is úgy nyilatkozott, hogy Nyemcov bizonyítékokat akart a nyilvánosság elé tárni az orosz csapatok jelenlétéről a kelet-ukrajnai Donyec-medencében. Igor Ejdman szerint a Nyemcov-gyilkosság fő célja azoknak az oroszoknak a megfélemlítése volt, akik kritikusan viszonyulnak a Kreml politikájához, és részt akartak venni Moszkvában a vasárnapra tervezett tüntetésen.

"A gyilkossággal Putyin egyértelmű üzenetet küldött néhány kiszemelt orosznak: ha Moszkva központjában, néhány lépésnyire a Kremltől demonstratívan ki tudok végezni egy világszerte ismert politikust, akkor veletek se fogok teketóriázni. Ez terror saját polgáraink ellen, akik megpróbálnak fellépni a diktatúra ellen" - mondta Ejdman.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.