BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a rákbeteg

Magyarországon az elmúlt 15 évben megduplázódott a tízezer lakosra jutó rosszindulatú, daganatos megbetegedések száma. Ma 300 ezerre tehető a rákbetegek száma Magyarországon, miközben évente több mint 65 ezer új megbetegedést regisztrálnak – hangzott el egy mai, az NN Biztosító által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

Magyarország a népességhez viszonyítva világelső a tüdőrák, a vastag- és végbélrák okozta elhalálozásban, az emlőrák pedig a nőknél a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. A megbetegedések növekvő számával párhuzamosan viszont egyre többen gyógyulnak ki a daganatos megbetegedésekből.

– A nőknél a leghatékonyabb kezelés mellett az emlőrákos betegek teljes gyógyulásának valószínűsége ma már átlagosan 60-70 százalékos, de akár a 95 százalékot is elérheti, ha időben felismerik a betegséget – mondta el Bodnár Ágnes, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökségi tagja. Bodnár Ágnes kiemelte: sokkal többen is túlélhetnék a daganatos betegségeket, ha az emberek egészségesebb életet élnének, és főleg, ha elmennének a szűrővizsgálatokra.

A GKI Gazdaságkutató friss kutatása szerint ma az emberek 48 százaléka arra hivatkozva nem jár szűrésre, hogy nem kap meghívót rá, 23 százalékuk pedig azzal magyarázza a távolmaradását, hogy nincs ideje rá. A gyógyulás ugyanakkor a jelentős állami finanszírozás mellett is sok pénzbe kerül, miközben a betegség idején az érintett családok jövedelme csökken, részben a betegszabadságok, de nemritkán a munka elvesztése miatt is. Szabó Anikó, az NN marketing, kommunikációs és termékmenedzsment igazgatója közölte: a társaság az ilyen helyzetekre fejlesztette ki speciális, testre szabható egészségbiztosítási termékét, amely megbetegedés esetén nyújt átfogó támogatást az érintetteknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.