BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb utórengés Nepálban

Vasárnap újabb, 6,7-es erősségű utórengés rázta meg Nepált. A rengés epicentruma Katmandutól 60 kilométerre, keletre volt, és lavinák sorozatát idézte elő a Mount Everesten. - írja a nol.hu

Egy nappal a több mint kétezer halálos áldozatot követelő, 7,9-es erősségű földrengés után ismét rengett a föld Nepálban. - olvasható a nol.hu-n.
A Mount Everest hegymászóinak nepáli alaptáborában tartózkodók beszámoltak arról, hogy a vasárnapi nagy utórengés lavinák sorozatát idézte elő. Arról, hogy hány mászó sebesült meg, egyelőre nem érkezett információ.

A hegyen szombaton tizenheten vesztették életüket, legalább hatvanan sebesültek meg, és sokan eltűntek, de a vasárnap lezúduló szikla- és jégdarabok nehezítik a mentést. A halálos áldozatok közt van a 33 éves amerikai Dan Fredinburg, a Google egyik vezetője is - erősítette meg a vállalat.

A nepáli hatóságok szerint az a 100 hegymászó, aki az 1-es és a 2-es táborban volt a földrengés idején, biztonságban van, de az alaptáborba visszavezető utat tönkretette a lavina, így lejutásuk egyelőre nincs biztosítva - idézi a The Guardian-t a nol.hu cikke.

A nepáli hatóságok közleménye szerint csak a fővárosban több mint hétszázan vesztek oda a szombati földrengésben, a nepáli áldozatok száma pedig 2263 Laxmi Prasad Dhakal, a nepáli belügyi szóvivő tájékoztatása szerint. Mint mondta, legalább 4647-en sebesültek meg a szombati földmozgáskor.

Indiában 56-an, Tibetben pedig 17-en vesztették életüket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.