BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Telekom sem ad több pénzt a Paralimpiai Bizottságnak

Május 28-án írta meg a Népszabadság, hogy felfüggeszti a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását a Coca-Cola addig, amíg a szervezet nem rendezi vitás pénzügyeit.

„A Magyar Paralimpiai Bizottságot évek óta támogató Coca-Cola HBC Magyarország képviselőjeként (...) tájékoztatom, hogy vállalatunk a szervezet jövőbeni pénzügyi támogatását a sajtóban megjelent ügy megnyugtató rendezéséig felfüggeszti." Ez olvasható abban a Népszabadság birtokába került levélben, amelyet a vállalat küldött a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökének. Gömöri Zsolt egyebek mellett azért került a támadások kereszttüzébe, mert hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott lakáshitele végtörlesztéséhez a saját maga vezette grémiumtól - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint a támogatást felfüggesztő Coca-Colához hasonló lépésekről döntöttek a Telekomnál. A telekommunikációs cég vezérigazgatója levélben fordult a Magyar Olimpiai Bizottsághoz (MOB). Azt kérte: vesse latba tekintélyét azért, hogy a felelősségek megállapításával, a szükséges intézkedésekkel mihamarabb és megnyugtatóan záruljon az ügy.

Hogy ezzel összefügg-e, kérdéses, de az tény: a MOB elnöke, Borkai Zsolt tegnap este közleményben – jelezve, hogy az MPB működésére az olimpiai bizottságnak nincs hatása – a „sajnálatos és méltánytalan helyzet súlyosbodásáról” írt. Leszögezte: „A kialakult helyzetben Gömöri Zsolt már nem tudja hatékonyan képviselni és hitelesen szolgálni a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a sportolókat.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.