BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögországba megy? Vigyen magával sok készpénzt

A német és a holland külügyminisztérium az tanácsolta vasárnap a Görögországba utazóknak, hogy vigyenek magukkal "elegendő készpénzt".

A berlini külügyminisztérium emellett arra intette a bankválság szélén táncoló Földközi-tengeri országba készülőket, hogy folyamatosan tájékozódjanak a fejleményekről és a minisztérium utazóknak szóló esetleges további ajánlásairól, tanácsairól.

Hollandia szintén elővigyázatosságra intette állampolgárait, megjegyezve, hogy "előfordulhatnak nehézségek a bankkártyás fizetések során". "Vigyenek magukkal elegendő készpénzt, amennyiből minden költségüket fedezni tudják hazatérésükig" - állt a holland külügyminisztérium honlapján közzétett tájékoztatóban.

A német külügyi tárca kiemeli, hogy hosszú várakozási idő állhat elő készpénzfelvételnél, például kifogyhat a készpénz a bankautomatákból. 

Hét végi jelentések szerint a bankjegykiadó automaták előtt sorok kígyóztak Görögországban, vasárnap reggelre néhány ATM ki is ürült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.