BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondott a paralimpiai bizottság elnöke

Lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt.

A lemondás hírét Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja közölte.

A Magyar Paralimpiai Bizottság pénteki közgyűlésén bizalmi szavazáson dönthettek volna Gömöri Zsolt sorsáról; tegnap a Népszava arról írt, hogy az ülésen a jelenlegi elnököt leváltották volna.

A Népszava egyik forrása szerint nem kizárt, hogy az alelnök, Deutsch Tamás is távozik, bár mivel Gömöri megelőzte a szavazást a lemondással, akkor maradhat helyén a politikus. Sőt, a Népszabadság már arról írt: egy zártkörű egyeztetésen felmerült, hogy Deutsch legyen az új elnök. Ez azért lenne meglepő, mert épp ő javasolta Gömöri végtörlesztésének anyagi támogatását.

Gömöri Zsolt ügyében akkor pattant ki a botrány, amikor május elején kiderült, hogy a paralimpiai vezető 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a szervezettől a lakáshitele végtörlesztésére. Gömöri ügyében a rendőrség nyomozást rendelt el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.