BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntött az MLSZ, nem lesz kötelező a szurkolói kártya

Az új idénytől már a klubok dönthetnek arról, kérnek-e szurkolói kártyát.

Az NB I 2015-2016-os évadában a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését az MLSZ a szervező klubok hatáskörébe utalja, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártya használatát - közölte az MLSZ.

Csányi Sándor MLSZ-elnök arról beszélt a honlapnak: kölcsönös bizalomre épülő próbaüzemet indítanak el. Azok a szurkolók, akik még valamilyen okból nem váltották ki a kártyájukat, ezután – ha a rendező klub így dönt – kártya nélkül is vehetnek belépőt. Aki kártya nélkül jár meccsre, az a törvényi előírások betartása miatt nehézkesebb ügyintézésre számíthat, hiszen a személyes adatait minden esetben hitelt érdemlően meg kell adnia a jegy vásárlásakor.

Az MLSZ elnökségének határozata alapján a következő idényre adott bizalom a későbbiekre is kitarthat majd, ha sem a klubokat, sem a szövetséget nem sújtja jelentős fegyelmi büntetéssel az UEFA vagy a FIFA. A szövetség elnöksége várhatóan a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és a választható kártyahasználat melletti érvnek tekinti majd az élvonalbeli mérkőzések átlagos nézőszámának emelkedését és különösen a szurkolásra vonatkozó szabályok betartását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.