BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama nem bízik abban, hogy Irán változtat magatartásán

Az iráni atomprogramról szóló megállapodás ellenére továbbra is mély ellentétek feszülnek Washington és Teherán között, s bár az Egyesült Államok reméli, hogy az iszlám köztársaság változtat magatartásán, nem bízik ebben - közölte Barack Obama amerikai elnök szerdán.

Obama közölte: Irán továbbra is kihívást jelent az amerikai érdekekre és értékekre nézve a Közel-Keleten és világszerte, de ez a megállapodás hiányában ugyanígy lenne. Washington reménye, hogy a mostani egyezségből kiindulva folytatni lehet a párbeszédet Teheránnal, de nem bízik abban, és a megállapodás sikere sem függ attól, hogy Irán változtat magatartását.

Az amerikai elnök aláhúzta: az Egyesült Államok célja az utóbbi hat évben kizárólag az volt, hogy megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását. Ennek biztosítása még az egyezség bírálói, így az amerikai republikánusok, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és a Perzsa-öböl menti arab államok számára is prioritás volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.