BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Légikatasztrófa Szlovákiában, összeütközött két repülő

Legalább hét halottja van a szlovákiai légi katasztrófának. Két sportrepülőgép ütközött össze.

Két sportrepülő ütközött össze Szlovákiában, Vöröskőnél. Az eddigi információk szerint a tragédiában legalább hét ember vesztette életét - írja az Új Szó. Egy embert nem találnak.

A portál szerint az egyik gép kétfős személyzete azonnal életét vesztette, az ejtőernyősöknek sikerült még időben kiugrani a repülőből. A másik gép személyzete szintén életét vesztette, ezen a gépen három ejtőernyős is a tragédia áldozata lett.

A két repülőben összesen negyvenen utaztak, egy légiparádés ejtőernyős bemutatóra készültek, azt szerették volna gyakorolni. A Sme.sk információi szerint a balesetet az egyik repülő pilótája okozta, aki nekiment a másik repülő farokrészének.

A helyszínen jelenleg is folyik a mentés. A tűzoltóság szóvivője, Zuzana Farkasová elmondta, hogy speciális egységeket is küldenek a helyszínre, hogy azok a nehéz terepviszonyok között keresni tudják a sérülteket, az esetleges további áldozatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.