BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már harminc kilométeres a torlódás az osztrák határnál a razzia miatt

Harminc kilométeres a torlódás a magyar-osztrák határon, minden olyan autót átvizsgálnak, ami alkalmas arra, hogy embert rejtsenek el benne.

Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt óriási torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.

A határ előtt torlódás alakult ki és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé - közölte Marczin Bence.

A Kisalföld.hu arról ír: már 30 kilométereses a kocsisor Hegyeshelom felé az M1-esen. A soproni határátkelőhelynél 6, a kópházinál pedig 4 kilométer hosszú volt a torlódás, azóta ott normalizálódott a helyzet. A lap tudósítója hegyeshalmi határon azt tapasztalta, hogy a személyautók zavartalanul haladhatnak, a kamionok viszont állnak, ezért a személyautók is lassan jutnak át a határon.

Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor vette kezdetét. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter tegnap jelentette be, hogy
Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.