BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbantottak Bangkokban

Eltérő források szerint 5 vagy 12 halálos áldozata lehet annak a nagy erejű robbanásnak, mely a thai főváros központját rázta meg hétfőn, helyi idő szerint 19 órakor. Hogy pontosan mi történt, még nem tudni, de a rendőrség megerősítette, hogy bomba robbant.

A BBC tudósítója, Jonathan Head a helyszínről azt írta, hatalmas a káosz, mindenütt emberi testrészek hevernek. A környéken több jármű is kigyulladt.

A brit közszolgálat értesüléseivel ellentétben a Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy öten vesztették életüket és húsz ember sérült meg.

Prawut Thavornsiri rendőrséi szóvivő az AFP-nek megerősítette, hogy bomba robbant, de hogy milyen típusú, azt még nem tudják.

A robbanás a híres Erawan szentély közelében történt, Bangkok Racsapraszong nevű kerületében. A Brahma isten tiszteletére emelt templomot naponta ezrek látogatják. A hindu szentély Bangkok egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. A közelben található egy ötcsillagos szálloda és egy olyan forgalmi csomópont, mely tüntetések központjává vált az elmúlt években.

A BBC tudósítója szerint a bombaátadások Bangkokban rendkívül ritkák. A muzulmán felkelők az ország déli részén aktívak, a fővárost ezek a zavargások eddig nem érték el.

Az ország egy évtizede szenved a rivális politikai erők gyakran erőszakos összecsapásaitól. A hadsereg tavaly tavasszal elűzte a választott kormányt és átvette a hatalmat, miután a kormányellenes tüntetések hadiállapotot teremtettek.

Külföldieket támadtak

Egyelőre nem tudni magyar halálos áldozatról vagy sebesültről a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merénylettel kapcsolatban - közölte Endreffy Loránd bangkoki magyar konzul az MTI-vel.

Az illetékes elmondása szerint a külképviselet kapcsolatban van azokkal a kórházakkal, amelyekbe a támadás áldozatait szállították.

Endreffy arról számolt be, hogy jelenleg nincs turistaszezon Thaiföldön, az ide látogatók döntő többsége november és február között utazik a délkelet-ázsiai országba.

Sajtóértesülések szerint a sebesültek többsége külföldi, elsősorban kínai és tajvani turista. A halottak között a thai média szerint négy külföldi állampolgár van, a nemzetiségükről azonban egyelőre nem közöltek információt. A védelmi miniszter szerint a támadás elkövetői "külföldieket" vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.