BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hatóságok ellenőrizni fognak Budapest és az osztrák határ között

A hatóságok Budapest és a magyar-osztrák határ között el fogják végezni a schengeni kötelezettségekkel kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető idézte a MÁV döntését, amely szerint Budapestről nem indít járatokat Nyugat-Európába, mert nem tudja garantálni a közlekedés és az utasok biztonságát, valamint azt sem, hogy a jegyet váltók célba is érnek.
   
A rendőrség azonban folyamatosan ellenőrizni fogja azokat a - például győri - járatokat, amelyet nyugati irányba közlekednek - mondta Lázár János, aki azt is nyomatékosította, hogy a rendőrség feladata nem az erőszak, hanem az ország védelme.
   
A miniszter egyúttal arra kérte a bevándorlókat, tartsák be Magyarország törvényeit és az EU szabályait, regisztráljanak, és ha menekültek, adják be a kérelmet. Lázár János szerint a bevándorlók nagy többsége megtagadja az együttműködést, ami szerinte aggasztó.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.