BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folyamatosan érkeznek a migránsok a hegyeshalmi vasútállomásra

Folyamatosan érkeznek a migránsok a hegyeshalmi vasútállomásra, ahonnan továbbra is gyalog haladnak az 1-es úton lévő kishatárátkelőhöz Ausztriába - tájékoztatta Hegyeshalom független polgármestere szombaton az MTI-t.

Szőke László elmondta, hogy a "forgatókönyv" ugyanaz, mint az elmúlt napokban, vagyis a rendőrök megvárják a 15-20 perc különbséggel Győrből és Budapestről befutó vonatokat, amelyekről mintegy félezres csoportokban kísérik a migránsokat gyalog az osztrák határhoz. Onnan a határon átlépve haladnak tovább a migránsok Miklóshalmára (Nickelsdorf), ahonnan buszok viszik el őket.

Közben szombat délelőtt kevesebb migránsokkal teli busz érkezett a vámosszabadi befogadó állomásra - közölte az MTI érdeklődésére a település független polgármestere.

Lizákné Vajda Lívia elmondta, hogy jelenleg nyugalom van a befogadó állomáson és annak környékén.

Hozzátette: a 14-es úton is egyre kevesebb a győri vasútállomásra gyalogló migráns, ugyanakkor a tábor bejáratánál több taxi is arra vár, hogy a vasútállomásra szállítsa majd a migránsokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.