BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajtóvadászat Brüsszelben a bujkáló terrorista után

Brüsszelben keresik a múlt heti párizsi terrortámadás egyetlen, még szökésben lévő gyanúsítottját.

Szinte teljesen kiürült Brüsszel belvárosa az éjszaka, amikor elkezdődött a múlt heti párizsi merényletek egyetlen még bujkáló tettesének üldözése. Salah Abdeslam a rendőrségi információk szerint pénteken megjelent Brüsszelben, ahonnan Szíriába próbált továbbindulni.

A belga hatóságok a legmagasabb szintű készültségi fokozatot léptették életbe a fővárosban.

A rendőrségen jelentkezett az a férfi, aki a terroristát Bürsszelbe vitte. Mint mondta, Abdeslam az autóban is egy nagy kabátot hordott, ő pedig nem mert semmit sem tenni, mert attól félt, hogy robbanószer van a kabát alatt a testére kötve.

A belga rendőrség azt kérte a brüsszeliektől, hogy kerüljék a tömeget. A metró nem közlekedett, több mozi és pláza sem nyitott ki, ahogy a kávézók és éttermek tulajdonosait is arra kérték, hogy legyen este 6-kor záróra. Az amerikai nagykövetség arra kérte a Brüsszelben lévő amerikaiakat, hogy maradjanak otthon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.