BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak egy terroristától kell tartani Brüsszelben

Nem nyugodhatnak meg akkor sem, ha Salah Abdeslamot elfogják - figyelmeztett a belga belügyminiszter. Brüsszelben második napja folyik a razzia.

Több terroristagyanús személy ellen folytatódik a belga rendőrség hajtóvadászata. Brüsszelben az egymást követő második napon tartanak a razziák.

Jan Jambon belga belügyminiszter úgy fogalmazott: a mostani fenyegetettség nagyobb, mint amit a múlt heti párizsi támadások egyetlen, valószínűleg Brüsszelben bujkáló gyanúsítottja, Salah Abdeslam okozhatna. Nem egyetlen terroristától kell félni - erősítette meg.

A kormány úgy döntött, hogy fenntartja a rendkívüli intézkedéseket, mivel még mindig a legmagasabb fokozatú készültségi szint van életben. A metró nem jár egész hétvégén, a helyieket pedig arra kérték, hogy kerüljék a tömeget. A belváros szokatlanul csendes: a mozik és plázák nem nyitnak ki, a kávézókat és az éttermeket pedig arra kérték, hogy este 6-kor zárjanak be még szombaton is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.