BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rogán minisztériumára nem vonatkozik a létszámkorlát

A közelmúltban létrejött új minisztérium, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda személyzetpolitikájával, igazgatási-szervezési működésével kapcsolatban módosított jogállási törvényeket a parlament.

A 111 igen szavazattal, 60 nem ellenében elfogadott szabályok alapján a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozókra nem vonatkozik az a korlát, amely szerint a tárgyévben munkaszerződéssel foglalkoztatottak aránya együttesen nem haladhatja meg az éves átlagos statisztikai állományi létszám tíz százalékát.

A törvénymódosítás azt is rögzíti, hogy az általános politikai koordinációért felelős miniszter - vagyis a kabinetiroda vezetőjének - tárcájánál miniszterelnöki főtanácsadói, miniszterelnöki tanácsadói, a miniszteri kabinetben pedig miniszteri főtanácsadói és miniszteri tanácsadói munkaköröket létesíthet.

A kormányfő tevékenységéhez, illetve a kormánydöntések előkészítéséhez közvetlenül kapcsolódó feladatok ellátása esetében a miniszterelnöki főtanácsadói, miniszterelnöki tanácsadói posztok politikai főtanácsadói, illetve tanácsadói munkakörré minősíthetők.

Azt is egyértelműsítették, hogy a miniszterelnöki biztosok titkársága vagy a Miniszterelnökségen, vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodán működik.

A kabinetiroda feladatkörébe utalták a kormányfő hivatalos külföldi utazásainak megszervezését is.

Emellett a kormánytagok jogállásáról szóló törvényben rögzítették, hogy a kormányfő a miniszterelnöki megbízottat feljogosíthatja a miniszterelnöki főtanácsadói megnevezés használatára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.