BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Századvég: kétharmad elutasítja a menekültkvótát

65 százalék nem értett egyet az elképzeléssel, az ellentábor harminc százalékos volt, míg minden huszadik megkérdezett nem tudott dönteni e kérdésben.

A magyarok többsége nem ért egyet azzal, hogy kötelező kvóták alapján osszák el az Európai Unió tagállamaiba érkezett bevándorlókat - közölte közvélemény-kutatásának eredményét a Századvég Alapítvány.

Közlésük szerint november 2. és 5. között, ezer ember megkérdezésével készül reprezentatív felmérésben 65 százalék nem értett egyet az elképzeléssel, az ellentábor harminc százalékos volt, míg minden huszadik megkérdezett nem tudott dönteni e kérdésben. Ugyanakkor a felnőttek 75 százaléka egyetért az illegális határátlépések megakadályozása épített kerítéses határzárral, 23 százalék ellenzi azt, két százalék pedig nem tudta megítélni a kérdést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.