BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizennyolc halott a bamakói túszdrámában

Az AFP jelentése szerint tizennyolc ember halt meg a túszdrámában, minden túsz kiszabadult. Három túszejtőt lelőttek.

Nyolcvan túsz kiszabadult

A Reuters szerint nyolcvan túsz már kiszabadult.

Megrohamozták a szállodát

A legbiztonságosabb szálloda?

A Radisson Bamakó egyik legbiztonságosabb szállodájának számít, a nemzetközi szervezetek képviselőit általában ott szállásolják el.

Az az információ terjed, hogy a támadók azt az emeletet vették célba, amelyet az Air France légitársaság személyzetének tartanak fenn, ezt egyelőre nem erősítette meg senki. A Le Monde hozzáteszi, semmiképp nem adnának ki olyan információt, amely a túszok életét veszélyeztetné. A Reuters szerint a Turkish Airlines három alkalmazottja kiszabadult a Radisson hotelből.

Legkevesebb három halott

A mali rendőrség, ENSZ-békefenntartók és a katonaság már a helyszínen van. A környéket elkerítették. A CNN legfrissebb jelentése szerint két mali és egy francia ember vesztette életét. Legalább hét kínai tartózkodik a szállodában és a Turkish Airlines hat alkalmazottja.

Francia és kínai turisták is a szállóban vannak

A Le Monde tájékoztatása szerint kínai és francia turisták is az épületben tartózkodnak. A mali védelmi miniszter szóvívője azt közölte, hogy tucatnyi túszt szabadítottak ki. Elterjedtek olyan hírek, hogy Aliko Dangote, Afrika leggazdagabb embere is ott van a szállodában. A nigériai üzletember azonban cáfolta a pletykákat a Bloombergen keresztül.

Újabb fegyveres támadás

Dzsihadista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban, helyszíni jelentések szerint az épületből lövöldözés hallatszott, a támadók túszokat ejtettek.

A Bamako központjában lévő Radisson luxusszállodát lerohanták a fegyveresek, a 190 szobás hotel környékét a rendőrség lezárta. Az AFP francia hírügynökség egy biztonsági forrása szerint a támadók dzsihadisták. A folyosókon jelenleg lövöldözés zajlik, a fegyverropogás az utcáról is hallható.

Szemtanúk és a Reutersnek nyilatkozó magas rangú biztonsági illetékesek szerint a támadók túszokat ejtettek. A hotel üzemeltetője szerint legalább 170 embert ejtettek túszul, 30 alkalmazottat és 140 vendéget. A Reuters jelentése szerint azokat engedik el, akik a Koránból tudnak idézni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.