BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kettévághatják az Iszlám Államot karácsonyra

Stratégiai jelentőségű győzelmet ígérnek az irakiak: hamarosan elvághatják az Iszlám Állam keleti és nyugati területeit egymástól.

Már csak idő kérdése, és az iraki kormányerők elfoglalják Ramadi városát, ami most stratégiai jelentőségű hely az Iszlám Állam számára.

A BBC úgy értesült: az irakiak - nyugati támogatással - már a város két részét visszafoglalták a terroristáktól, és két másikba is benyomultak. A város központja felé nyomulnak, és azt ígérik: hetvenkét órán belül az övék lesz az egész település.

Ramadi - amely május óta van az Iszlám Állam kezén - azért stratégiai jelentőségű, mert az egyik legnagyobb város a terrorszervezet központját, a szíriai Rakkát és az iraki nagyobb városokat összekötő úton. Ha ezt elfoglalják, gyakorlatilag kettévághatják az Iszlám Állam területeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.