BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betartották az atomalkut, új fejezet nyílhat Irán életében

Az EU és az USA is feloldja a szankciókat, miután kiderült: Irán valóban teljesítette, amit a tavalyi nukleáris megállapodásban megígért.

Irán betartotta vállalásait, jó ideig képtelen lesz atomfegyver előállítására - hozta nyilvánossáégra jelentését az ENSZ Nemzetközi Atomenergiaügynöksége. Erre válaszul néhány órával később John Kerry bejelentette, hogy az USA eltörli a szankciókat Irán ellen. Az EU szintén vállalta, hogy feloldják a szankciókat.

Az iráni elnök boldogan fogadta a két bejelentést. Nyilatkozatában arról beszélt: új fejezet nyílt meg országa és a világ kapcsolatában. Szerinte egyedül azok nem örülnek a fejleményeknek, akik mindenáron a háborút pártolják. A gazdaság számára viszont nagyon jó a hír - mondta, hozzátéve, hogy nem szabad annyira az olajtól függnie Iránnak, mint most. A szankciók feloldása nagyjából százmilliárd dollár értékű iráni árut érint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.