BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon súlyos veszélyben látja az EU-t a francia miniszterelnök

Az Iszlám Állam elleni globális háborúról és az európai menekülthelyzetről is nyilatkozott Manuel Valls a BBC-nek. A francia miniszterelnök sötét jövőképeket is lehetségesnek lát.

Addig marad Franciaországban a mostani terrorkészültségi szint, amíg egy totális globális háborúban le nem győzik az Iszlám Államot - nyilatkozta a BBC-nek Manuel Valls. A francia miniszterelnök szerint egyszerre kell harcolni a terrorszervezet ellen Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsia más részein is.

Valls beszélt a menekülthelyzetről is. Mint mondta, Európának sürgősen lépnie kell, hogy megvédje a külső határait. Enélkül a társadalmaink teljesen destabilizálódnának szerinte.

Arra a kérdésre, hogy a belső határőrzések visszaállítása nem veszélyeztetné-e a schengeni rendszert, Valls azt felelte: maga Európa koncepciója van már most is nagyon súlyos veszélyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.